• KOMUNIKAT  9/2021

    POWRÓT UCZNIÓW DO SZKOŁY

    Od 04 maja 2021 r.:

    Uczniowie klas I-III będą uczyli się stacjonarnie z zachowaniem zasad reżimu sanitarnego, określonych w wytycznych MEiN, MZ i GIS.

    Uczniowie klas VI-VIII nadal  będą kontynuowali naukę zdalną.

    Od 17 maja  2021 r. - tryb hybrydowy dla klas IV-VIII.

    Od 31 maja 2021 r. - powrót wszystkich uczniów do nauki stacjonarnej.

    Szczegółowy plan pracy hybrydowej dla klas IV-VIII przekażemy w najbliższych dniach.

Zajęcia kulinarne – „Zdrowe przekąski biedroneczki”

Dnia 05.12.2018 r. uczyliśmy się przygotowywać zdrowe przekąski idealne m.in. na przyjęcie urodzinowe, spotkanie w gronie przyjaciół . Pomidorki, twaróg, oliwki, szczypior i krakersy – z tych składników dzieci samodzielnie stworzyły smakowite przekąski „Biedroneczki”. Podczas zajęć zwracano szczególną uwagę na bezpieczeństwo posługiwania się sprzętem kuchennym, kulturalne zachowanie i wzajemną pomoc.  Kulminacją zajęć była wspólna degustacja sporządzonych przekąsek i herbatka. Następnie dzieci postanowiły podzielić się swoimi wytworami  z innymi uczniami na terenie szkoły oraz pracownikami.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.