30 października 2017 r. uczniowie klasy VI b uczestniczyli w „Ekspedycji smaków” w ramach realizacji ogólnopolskiego projektu „Od uprawy do potrawy”.

Jedną z atrakcji projektu była wizyta uczniów w sklepie Tesco pod hasłem „Ekspedycja smaków”. Zajęcia prowadzone przez pracowników sklepu były ciekawą formą realizacji projektu. W ramach ekspedycji uczniowie rozwiązując zadania i zagadki oraz w praktyce poznawali zasady zdrowego stylu życia. Poszukując produktów odżywczych uczyli się odczytywać informacje z etykietek oraz stawali się świadomymi konsumentami. Ewaluacją zajęć było samodzielne przygotowanie przez uczniów jogurtu z uwzględnieniem poznanych zasad zdrowego odżywiania się. Była to dla uczniów ciekawa, bardzo zdrowa i smaczna zabawa. Zdobyte wiadomości i umiejętności z pewnością wykorzystają robiąc zakupy i przygotowując posiłki .

Bookmark the permalink.

Comments are closed.