”Robimy zdrowe kanapki!” w ramach obchodów Światowego Dnia Zdrowia.

14 kwietnia 2015 r. w ramach obchodów Światowego Dnia Zdrowia członkowie szkolnego koła kulinarnego „ Akademia Młodego Kucharza” przygotowali degustację zdrowych kanapek.   Głównym przesłaniem tego działania było zwrócenie uwagi dzieci na to,  jak ważnym czynnikiem wpływającym na nasze zdrowie jest właściwe odżywianie i spożywanie zdrowych produktów. Idąc za tą myślą młodzi kucharze podjęli  wyzwanie pod hasłem: ”Robimy zdrowe kanapki!” .Na stolikach znalazły się: pieczywo, masło, pomidory, papryka, ogórki, sałata, rzodkiewki,  oraz własnoręcznie wyhodowane kiełki, szczypior ,natka pietruszki, rzeżucha i zioła. Dzieci ochoczo i z zapałem komponowały kolorowe i smaczne kanapki. Kanapki szybko znikały, a kucharze, którzy je przygotowali byli zadowoleni.

Bookmark the permalink.

Comments are closed